LEDER

For at blive leder i en børneby, skal du være fyldt 21 år. Du skal helst have en vis erfaring med børn og/eller unge, måske gennem dit arbejde eller dine fritidsinteresser. Du skal være interesseret i fredsuddannelse og være engageret og indstillet på at udvikle dig selv og teste dine lederevner.

Inden Børnebyen skræddersyr du din delegations forberedelser. Du sørger for, at deltagerne lærer hinanden at kende, og hvis der er bestemt et tema for Børnebyen, arbejder I eventuelt med det. Sammen med forældregruppen og lokalforeningen forbereder I det praktiske i forbindelse med lejren, så som rejse, præsentation af delegationen osv. Forberedelserne før Børnebyen er en vigtig del af processen, og du bør derfor bo i nærheden af deltagerne/lokalforeningen, så I kan mødes regelmæssigt.

I løbet af lejren er du en del af en international ledergruppe (på ca. 25 personer), som planlægger, gennemfører og evaluerer lejren og dets indhold. Som leder skal du hurtigt kunne veksle mellem forskellige roller, såsom forælder, ven og forbillede alt afhængigt af situationen og deltagernes behov. Du spiller en vigtig rolle i at Børnebyen når sine mål. Du er med til at sørge for at skabes et miljø, hvor deltagerne har mulighed for at lære om et fredeligere samfund.

Når lejren er overstået, mødes du et par gange med din delegation for at opsummere og snakke om eventyret, I har haft sammen.

Efter lejren vil du have udviklet dine lederegenskaber og dine færdigheder inden for interkulturel kommunikation. Du vil også have fået praktisk erfaring med fredsuddannelse og konflikthåndtering.

Pris

Som leder for en børnebydelegation betaler CISV dine omkostninger. Du skal selv kun betale lommepenge og sørge for at være medlem af CISV Danmark. Læs mere om, hvordan du bliver medlem her

Ledige pladser

Søg om at blive leder i en Børneby ved at ansøge hos din lokalforening.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål angående at være en del af lejrledelsen eller om Børneby, så skriv til Børnebysudvalget eller til vores kontor.

 

Sitemap
Close

Søgning