Vil DU være frivillig leder?

Vil DU være frivillig leder?

Som frivillig leder i en Step Up har du en unik rolle. Du skal være med til få lejren til at fungere som helhed. Det betyder, at du skal hjælpe deltagerne med at koordinere deres planlægning og gennemførelse af aktiviteter. Sammen med de andre ledere, er det dit ansvar at sørge for, at deltagerne lærer, hvordan de kan bidrage aktivt til at skabe et fredeligere samfund. Du skal også stå for evalueringen af lejren, når den er slut. Det er en fordel, hvis du har tidligere erfaring med at arbejde med unge og gruppeprocesser.

Før lejren skal du koordinere forberedelserne i din delegation. I skal for eksempel planlægge, hvilke aktiviteter og diskussioner, I vil gennemføre på lejeren. I skal også snakke om, hvilke forventninger, deltagerne har og sammen sætte nogle mål for delegationen. Forberedelserne inden lejren er en vigtig del af din opgave som leder. Derfor er det en fordel, hvis du bor i nærheden af deltagerne/lokalforeningen, så I kan mødes regelmæssigt.

Som leder i en Step Up udvikler du et inkluderende lederskab, hvor støtte og vejledning er to centrale komponenter. Du kommer også til at forbedre dine evner til at arbejde med gruppedynamik, fredsuddannelse og konflikthåndtering.

Pris

Som leder har du ikke nogen omkostninger i forbindelse med en Step Up. Rejseomkostninger betales af CISV Danmark, og dine løbende udgifter – herunder evt. vaccinationer etc. – betales af delegationen.

Du skal selv betale lommepenge og sørge for at være medlem af CISV Danmark – som minimum i et personligt, individuelt medlemskab – alternativt i et familiemedlemskab med alle på din folkeregisteradresse.

Læs mere om, hvordan du bliver medlem af CISV her.

Ledige pladser

Hvis du vil være leder eller har spørgsmål om Step Up skal du kontakte din lokalforening eller Step Up-udvalget. Du kan også se på Ledige pladser / ansøgning, om der mangler Step Up-ledere lige nu.

Bliv inspireret til at blive leder

Mød Jakob, og hør ham besvare spørgsmålene:

  • Hvilken rolle har man som leder?
  • Hvilke kompetencer får man som leder?
  • Hvorfor skal jeg være leder?

Lederfolder - læs mere

Lederbrochure_CISV_2024.pdf
Sitemap
Close

Søgning