Hvad vil det sige at være stab på en camp?

Tags

#CISV Danmark#CISV International#Børneby#Seminar Camp#Step Up#Youth Meeting

01-07-2023

På alle CISV camps vil der være en stabsgruppe. Men hvad indebærer det at være stab og kan det være noget for dig?

Læs med her, hvor Caroline Rask fortæller om oplevelser og erfaringer som medlem af en stab i CISV.

Hvad skal man egentlig lave som stab?
Som stab på en CISV-camp skal man forberede en masse inden campens start. Det omhandler blandt andet at finde på et navn og tema til campen, kommunikere ud til ledere og deltagere samt praktisk planlægning i samarbejde med lokalforeningen. Undervejs i campen fortsætter kommunikationen med lokalforeningen, mens man samtidig er tovholder på det hele. I staben kan man uddele forskellige ansvarsområder, som man så har ansvar for. Det kan være en har ansvar for Arts & Crafts og skal sørge for, at der er de materialer, der er behov for. En anden er måske medical staff og skal have styr på medicin og førstehjælpskassen.

Selvom der er meget praktisk, er der dog stadig masser tid til at deltage i aktiviteter og tilbringe tid med deltagerne og lederne.

Hvilke egenskaber skal man besidde som stab?

Som stab er det vigtigt, at man er god til at samarbejde. Man er aldrig stab selv, men en hel gruppe. Dertil er det stabens rolle at bidrage til facilitering, planlægning og evaluering undervejs, så dette skal man være komfortabel med. Man skal derudover kunne bidrage til at kunne facilitere en god stemning på campen, både blandt deltagere, men også blandt ledere. Afslutningsvist er det et stort ansvar at være stab, og det er altså et ansvar, man skal være villig til at påtage sig.


Hvad får man ud af at være stab?
De bedste oplevelser! Som stab får man et blik "Behind the camp", da staben oftest er med i hele planlægningsprocessen. Man får mulighed for at lave lige præcis den camp, man selv synes kunne være fed at være på! Man har indflydelse på alt, for eksempel ekskursioner, mad og tema. Derudover får man stadig den fede og gode oplevelse af en CISV-lejr med gode relationer til ledere og deltagere. Afslutningsvis får man mulighed for at få godt kendskab til lokalforeningerne og møde flere af de frivillige, der bidrager som værtsfamilier eller tager en tur i køkkenet på kampen.

Dit bedste minde som stab?
Det er svært at vælge! Der har været så mange gode øjeblikke, men jeg nøjes med et. Et af mine bedste minder er fra min Step Up i 2022, på Fyn, da hele campen blev erklæret coronafri! Det var et år, hvor corona stadig fyldte meget i CISV, og der var mange ting, vi som stab skulle være opmærksomme på. Det fyldte faktisk rigtig meget. Det var derfor den bedste fornemmelse, da alle deltagere, ledere og stab blev erklæret coronafri! Følelsen af endelig at kunne give hinanden en krammer, ikke have mundbind på og spise sammen med andre end sin "bedroom bubble" var fantastisk for alle!


Hvorfor skal andre prøve at være stab?

Man skal være stab, fordi det er en megafed oplevelse! Det er en anden måde at være på camp på, men med mange af de samme oplevelser. Man skal prøve at være stab, hvis man gerne selv vil prøve at have indflydelse på planlægningen af en camp. Brænder du for at stå i spidsen for ting og tage ansvar? Drømmer du om at planlægge din egen drømme-camp i samarbejde med dine bedste CISV-venner? Så er stabsrollen noget for dig.

Sitemap
Close

Søgning