Om Rejser

Når du rejser med CISV

CISV Danmark har lavet en aftale med rejsebureauet Unitas Rejser, så vores delegationer fremover kan købe Unitas eller Raptim-billetter gennem bureauet. Det gør det muligt – ofte uden højere priser - at få større fleksibilitet ved aflysninger eller ændringer af datoer. Unitas Rejser bor i Silkeborg og er ejet af KFUM og KFUK i Danmark. Bureauet startede i 1948 og sælger til såvel private som firmaer, skoler, mange kirkelige og humanitære organisationer samt NGO'er. Unitas Rejser er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden.

Hvad er Raptim?
Unitas Rejser er dansk eneagent af fleksible Raptim-billetter. Kort fortalt opnår man en fleksibilitet mht. datoændringer og refunderinger man ellers giver meget mere for hos andre rejsebureauer eller hos flyselskaberne direkte - altså mulighed for at datoændre billetterne uden gebyr eller aflyse en billet mod et lille gebyr. På Raptim tilbyder de fleste flyselskaber et ekstra stykke bagage uden merpris. Læs mere om Raptim-billetter.

Raptim kan bruges af humanitære organisationer, og det falder CISV jo naturligt ind under. Unitas Rejsers kompetence er ”vanskelige oversøiske destinationer”, men medarbejderne fungerer også som almindelige rejserådgivere – omkring valg af ruter, særlige tilbud, risici m.m.

Vi forsøger at få Raptim billetter, når det er muligt.

Bestilling og afregning
Når en CISV-delegation er klar til at bestille rejse, kontakter man Unitas Rejsers rejsekonsulenter pr. telefon: 8723 1230 eller e-mail: raptim@remove-this.unitas.dk. Spørg eventuelt efter Morten Pedersen eller Kim Thordahl.

CISV delegationen afregner med Unitas Rejser ved bankoverførsel eller betaling med Dankort. Enkeltpersoner eller Rejsepuljen for børnebyer kan også benytte Raptim-billetter. Eneste krav er, at CISV sender et papir med, om at de rejsende faktisk er fra CISV. Det bliver af og til tjekket af flyselskaberne. Dette papir kan rekvireres på Landskontoret og kan følge gruppen ligesom de andre forms.

Mht. forsikringer se under menupunktet Forsikring.

Skal/skal ikke?
Delegationerne (undtaget Børneby) bestemmer selv, om de vil benytte dette tilbud eller bestille billetter på andre måder! Men CISV Danmark opfordrer til, at der informeres om Unitas Rejser (og Raptim) til alle delegationer og ledere i så god tid, at det kan indgå som en mulighed. Bemærk: de fleksible billetter betyder, at man i de fleste tilfælde kan bestille rejsen uden økonomisk risiko, selvom der stadig er en vis usikkerhed om rejsens detaljer. Det kan i sig selv betyde store besparelser for priserne stiger jo ofte meget, når man nærmer sig afrejsetidspunktet.

For at bedømme Raptim-systemet vil Landskontoret gerne indsamle positive eller negative erfaringer efter turene. Var prisen konkurrencedygtig, rejserådgivningen kompetent, betød den bedre fleksibilitet noget i praksis, og kom man ud for noget uventet undervejs? Skriv gerne til Daglig Ledelse, hvis I har kommentarer!

Klik her for at gå til siden, hvor du kan finde dokumenterne "Force Majeure bestemmelser ved rejser" og "Følgebrev til RAPTIM-billetter"!