Plads

Step Up 2018 - Vestsjælland

CISV Vestsjælland ansøgning til Step Up 2018

Du kan klikke nederst for at komme til selve ansøgningsskemaet!

ALDER
I CISV Step Up Camps er alle deltagere samme alder - der er enten Camps for 14- eller 15-årige. Til de Step Up camps, som afholdes om sommeren, skal deltagerne være fyldt 14 år i perioden fra d. 2. juni 2018 - d. 31. august 2018 for at deltage.
Vestsjælland skal sende 4 unge afsted til Østrig, Graz. 07 -29 Juli 2018
TIDSPUNKT
Step Up Camps bliver typisk afholdt i det enkelte værtslands sommerferie. Nogle lande i Europa har først ferie i slutningen af juli / august måned, mens lande på den sydlige halvkugle oftest afholder Camps i december/januar måned.
Bemærk at datoerne for camps kan ændre sig. De bliver først bekræftet, når vi modtager PreCamp 1 (som kommer senest 1. marts / 1. september for sommer-/vintercamps). Sker der datoændringer får ansøgere m.fl. information herom.

INFORMATION
Lokalforeningerne afholder normalt et informationsmøde, hvor der typisk informeres om deltagelse i camps og andre CISV-aktiviteter. CISV Vestsjælland afholder dette onsdag d. 25/10-17 kl. 18:00 på Bispehøjen 2, Holbæk - tilmelding nødvendig: https://www.cisv.dk/dine-muligheder/kalender/events/informationsmoede-i-vestsjaelland-2/
Her informerer CISV Vestsjælland om deltagelse i Step Up og andre CISV-aktiviteter, og der vil være tidligere deltagere til stede, der fortæller om livet på Step Up-campen og hvilke oplevelser, det giver.

UDVÆLGELSE
Såfremt der er flere ansøgere end pladser, trækkes der lod blandt ansøgerne.
Delegationerne sammensættes i december/januar, og alle ansøgere får i den forbindelse besked om resultatet af lodtrækningen. CISV forsøger så vidt muligt at få alle interesserede unge med i en Camp – evt. via en anden lokalforening end der, hvor familien melder sig til.

FORBEREDELSE
For at kunne deltage i en Step Up er der er en del forarbejde både for deltagerne - men også for forældrene.
CISV forventer, at deltagerne deltager i alle aktiviteterne. Der afholdes ca. 6-8 møder - heraf mindst 2 gange med deltagelse af forældre og Lokalforeningens Step Up-kontaktperson.
Deltagere og leder skal lære hinanden godt at kende og forberede forskellige ting, der kræves til en Step Up - herunder en planlagt aktivitet for hele Campen, der udfolder årets overordnede CISV-emne.
Mange Step Up delegationer har et weekendophold/en overnatning sammen med lederen for bedre at lære hinanden at kende og forberede sig til aktiviteten. Denne weekend er det forældrene, som er ansvarlig for at arrangere. Ofte er det i forbindelse med et planlagt delegationsmøde hos en/alle deltagere.
Endelig arrangerer CISV en uddannelses- og en evalueringsweekend for alle Step Up-delegationer, som er obligatoriske at deltage i. På uddannelsesweekenden får deltagere og leder en lille forsmag på Step Up-livets dagsrytme og aktiviteter. I 2018 er det UWX d. 16-18 marts 2018 i Nykøbing F. Evalueringsweekenden er d. 31/8-18-2/9-18 på Fyn.

PRIS
En Step Up koster 3900 kr. i deltagergebyr. Prisen er inklusive en verdensomspændende CISV-forsikring, men CISV tegner IKKE afbestillingsforsikring for deltagerne.
Det er den enkelte delegations forældregruppe, som står for at arrangere rejse og billetter til Step Up Camp'en.
Prisen inkluderer kost og logi. Hertil kommer rejseudgifter (tog/fly) lommepenge, lægeundersøgelse og eventuelle vaccinationer. Endelig skal din familie være medlem af CISV Danmark, og hver deltager må påregne et beløb til fx transport til de indledende planlægningsmøder o.l. Forældregruppen deler alle lederens udgifter.

ØNSKE OM DESTINATION
Oplevelsen i en Step Up Camp er den samme, uanset hvor i verden man er. En Step Up Camp er tre ugers intens Camp - til dels lukket for omverdenen. Camp-sproget er engelsk.

DORIS ALLEN FONDEN
Der er mulighed for at søge økonomisk støtte fra Doris Allen fonden - se evt. http://www.cisv.dk/cisv-danmark/dendanskedorisallenfond

FRIVILLIG ORGANISATION
CISV er en frivillig organisation, som er baseret på frivillig hjælp fra alle vores medlemmer i alle aldre. Alder er ingen hindring for at deltage i CISV arbejde!
Udover deltagelse i forarbejdet inden deltagerne rejser – forventes det af jer som forældre, at I hjælper med andre CISV opgaver. Det kan fx være
- være værtsfamilie for sommerens deltagere, når der er en regional børneby eller Step Up (camp for 14-15 årige)
- være køkkenstab eller praktisk hjælper før, under og efter en uddannelsesweekend/camp
- deltage i lokalforeningens bestyrelsesarbejde - evt. som tilknyttet ressourceperson.

Vi glæder os til at modtage jeres ansøgning og møde jer til informationsmøde!

/CISV Vestsjælland.

Har I spørgsmål, der ikke med denne information er besvaret, kan de stilles til CISV Vestsjælland's Step-Up-kontaktperson, Shila på vestsjaellandcisv@remove-this.gmail.com

Klik her for at komme til ansøgningsskemaet!

Praktisk information

Rolle: Deltager
Program: Step Up
Alder: 14
Lokalforening: CISV Vestsjælland

Dato

Startdato: 07-07-2018
Slutdato: 29-07-2018

Sted

Land: Østrig
Sted: Graz