Plads

Information om CISV Interchange 12-13-årige - Roskilde

Nederst kan du komme til selve ansøgningsformularen.

INTERCHANGE FOR 12-13-ÅRIGE
På en Interchange udvikler du en dybdegående forståelse for en anden kultur. Du udvikler dine holdninger og færdigheder gennem aktiviteter i grupper, og fordi du er i værtsfamilie kommer du til at indarbejde disse erfaringer i hverdagen med din Interchange-partners familie.

En Interchange er en mellemting mellem en privat 1:1-udveksling og en lejr. Deltagerne matches to og to - en fra hvert af de to Interchange-lande. Det er vigtigt, at du som deltager er nysgerrig og vil tage et ansvar for, hvordan jeres fællesskab udvikler sig. Det er også vigtigt, at du udviser vilje og evne til at integrere dig i en anden familie - og at du er villig til at bruge fagter og tegnsprog, hvis du, din Interchange-partner og familien ikke kommunikerer ligetil på engelsk.

Interchangen er todelt - 2 uger i Canada og 2 uger i Danmark. I løbet af de to uger hvert sted er der flere gennemgående aktiviteter:
- national night
- minicamp, hvor alle deltagerne mødes 2-3 dage
- family weekend
- besøg i værtsfamilien af dine ledere
- ekskursioner.

ALDER
Du skal være født i perioden fra d. 1. juni 2004 til den 31. august 2006

FORBEREDELSE
For at kunne deltage i Interchange er der er en del forarbejde både for deltagerne - men også for forældrene.
CISV forventer, at deltagerne deltager i alle aktiviteterne. Der afholdes typisk 5-6 møder - heraf mindst 2 gange med deltagelse af forældre og Lokalforeningens Interchange-kontaktperson.
Deltagere og ledere skal lære hinanden godt at kende og forberede en planlagt aktivitet, der udfolder årets overordnede CISV-emne. I 2018 er dette: Mangfoldighed.
Mange Interchange-delegationer har et weekendophold / en overnatning sammen med lederne for bedre at lære hinanden at kende. Denne weekend er det forældrene, som er ansvarlig for at arrangere. Ofte er det i forbindelse med et planlagt delegationsmøde hos en / alle deltagere.
Endelig arrangerer CISV en uddannelsesweekend for alle Interchange-delegationer, som er obligatorisk at deltage i. Her får deltagere og lederne en lille forsmag på Interchange-programmet og aktiviteter i forbindelse med det. I 2018 er det i Aalborg d. 06.-08. april 2018.

PRIS
Interchange koster 2.900 kr i deltager fee.
Prisen er inklusive en verdensomspændende CISV forsikring, men CISV tegner IKKE afbestillingsforsikring for deltagerne.
Derudover kommer der udgifter til rejse, lægeundersøgelse, eventuelle vaccinationer, og lommepenge. Forældregruppen deler alle lederens udgifter.
Deltagerens familie skal alle være medlemmer i et familiemedlemsskab i CISV Danmark for at komme med på Interchange.

FORDELING AF PLADSER PÅ DE FORSKELLIGE AKTIVITETER:
Til denne Interchange sammensættes delegationen af 6-8 deltagere (3-4 drenge og 3-4 piger) og en leder - og evt. en juniorleder mellem 18 og 21 år.
Nogle gange har vi for mange ansøgere til antallet af pladser. Derfor har vi valgt at fordele pladserne efter følgende principper:

1. Ansøgningsskemaet skal være afleveret til tiden, og ansøgers familie skal være medlem af CISV
2. Der tilstræbes en balance af nye CISV'ere og erfarne CISV'ere
3. Dit og din families aktivitetsniveau i CISV tidligere år vil indgå i vurderingen
4. Lodtrækning, hvis der er for mange ansøgere.

BEKRÆFTELSE PÅ PLADSEN:
Du bekræfter pladsen ved at svare på den mail, du modtager med svar på din ansøgning. Deri står også instruktioner vedr. indbetaling af deltagergebyret.
Beløbet vil ikke blive betalt tilbage, hvis du alligevel ikke har lyst til at gennemføre aktiviteten - med mindre der er tale om force majoure - se https://goo.gl/SxeXRe.
Hvis du ikke ønsker den tilbudte plads, skal du give besked, så hurtigt som muligt til kontaktperson, Christina Würtz, fam.wyrtz@remove-this.mail.dk - TLF 51244065. Måske er der andre, som gerne vil have pladsen.

DORIS ALLEN FONDEN
Der er mulighed for at søge økonomisk støtte fra Doris Allen fonden
http://www.cisv.dk/cisv-danmark/dendanskedorisallenfond

FRIVILLIG ORGANISATION
CISV er en frivillig organisation, som er baseret på frivillig hjælp fra alle vores medlemmer i alle aldre. Alder er ingen hindring for at deltage i CISV arbejde!
Udover deltagelse i forarbejdet inden deltagerne rejser – forventer vi af jer som forældre, at I hjælper med andre CISV-opgaver.
Det kan fx være
- være værtsfamilie for sommerens deltagere, når der er en regional børneby eller Step Up (camp for 14-15 årige)
- være køkkenstab eller praktisk hjælper før, under og efter en uddannelsesweekend/camp
- deltage i lokalforeningens bestyrelsesarbejde - evt. som tilknyttet ressourceperson.

HVORNÅR SKAL ANSØGNINGEN VÆRE FREMME
Der er ansøgningsfrist d. 01-12-2017, hvorefter vi hurtigst muligt og senest d. 10-12-2017 giver ansøgerne besked om optagelse/afslag.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

Venlig hilsen CISV Roskilde og CISV Vestsjælland

 

Klik her for at komme til ansøgningsskema!

Praktisk information

Rolle: Deltager
Program: Interchange
Alder: 12-13
Lokalforening: CISV Roskilde

Dato

Startdato: 29-06-2018
Slutdato: 12-08-2018

Sted

Land: Canada